Domov >> Recepty << Polievky << Varenie segedínskeho gulášu. Recept na dobrý segedínsky guláš.
PRÍSADY:
- bravčové mäso ½ kila
- kyslá kapusta ¾ kila
- cibuľa 2 kusy
- bravčová masť alebo olej 2 polievkové lyžice
- čierne pomleté korenie
- soľ 2 kávové lyžičky
- mletá sladká červená paprika 2 polievkové lyžice
- smotana na varenie ½ litra
- hľadká múka 2 polievkové lyžice
POSTUP:
Posekanú cibuľu na malé kúsky mierne opečieme na bravčovej masti. Potom pridáme mäso a dostatočne podusíme. Podlejeme vodou, pridáme korenie, posekanú kapustu a varíme domäkka. Následne pridáme smotanu na zahustenie keď kapusta a aj mäso zmäkne. Hladkou múkou zhustíme a a krátko dovaríme. Podávame s knedlíkom.