Varenie segedínskeho gulášu. Recept na dobrý segedínsky guláš.

Domov >>  Recepty << Polievky << Varenie segedínskeho gulášu. Recept na dobrý segedínsky guláš.


PRÍSADY:

  • bravčové mäso ½ kila
  • kyslá kapusta ¾ kila
  • cibuľa 2 kusy
  • bravčová masť alebo olej 2 polievkové lyžice
  • čierne pomleté korenie
  • soľ 2 kávové lyžičky
  • mletá sladká červená paprika 2 polievkové lyžice
  • smotana na varenie ½ litra
  • hľadká múka 2 polievkové lyžice

POSTUP:

Posekanú cibuľu na malé kúsky mierne opečieme na bravčovej masti. Potom pridáme mäso a dostatočne podusíme. Podlejeme vodou, pridáme korenie, posekanú kapustu a varíme domäkka. Následne pridáme smotanu na zahustenie keď kapusta a aj mäso zmäkne. Hladkou múkou zhustíme a a krátko dovaríme. Podávame s knedlíkom.