Domov >> Recepty << Polievky << Výborná rýchla rybacia polievka z vnútorností a hlavy kapra so zeleninou recept
PRÍSADY:
- hlava z kapra 4 kusy
- rybie vnútornosti
- mrkva 2 kusy
- petržlen 2 kusy
- zeler 1 kus
- cibuľa 1 kus
- hladká múka 1 polievková lyžica
- maslo 1 polievková lyžica
- muškátový oriešok
- bobkový list
- nové korenie
- čierne korenie
POSTUP:
Vnútornosti (žlč musí byť dobre odstránená), hlavu, ikry, mliečie, mrkvu, cibuľu ako aj na kocky nakrájaný zeler a zalejeme vodou a varíme 45minút. Potom ešte pridáme soľ, bobkový list, nové korenie, čierne korenie a varíme ešte 30 minút.
Vývar z vnútorností a z ostatných častí kapra precedíme cez husté sitko. Zeleninu pokrájame. Mäso z hlavy a kostí oberieme. Ikry odložíme a podávame zvlášť s polievkou keď je dokončená.
V nerezovom hrnci rozpustíme maslo a restujeme cibuľu a pridáme do polievky spolu s muškátovým orieškom. Doložíme vnútornosti späť do polievky a varíme pokiaľ sa zelenina a mäso sa neuvaria. zápražkou a necháme prevrieť.