Domov >> Recepty << Pizza druhy zoznam << Syrové slané pizza slimáky -pizzovníky z lístkového, alebo z kysnutého cesta. Recept na slané pečivo plnené šunkou a syrom.
Pizza slimáky – pizzovníky z lístkového cesta prísady:
- lístkové cesto
- šunka 150 gramov
- strúhaný syr 150 g
- vajíčko
- tavený syr v črievku
- korenie
- kečup
- olej
Pizza slimáky -pizovníky z lístkového postup:
Rozdelené lístkové cesto na 2 polovice vyvaľkáme na 20 x30 cm obdĺžniky, ktoré potrieme kečupom. Na vrch položíme plátky šunky so strúhaným syrom.
Obdĺžniky zrolujeme do podoby rolády. Roládu narežeme na centimetrové kolieska – pizzové slimáky, ktoré poukladáme na papier na plechu, prípadne naolejujeme plech.
Pizzové slimáky – pizzovníky po obvode potrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme korením a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 22 minút
Pizza slimáky – pizzovníky z kysnutého cesta prísady:
- hladká múka 500 g
- droždie
- mlieko3 dcl
- kryštálový cukor 1 lyčica
- soľ
- olej 1 dcl
- čerstve kravské maslo 200 g
- mletá červená sladká paprika
- korenie
- šunka 200 gramov
- postrúhaný tvrdý syr 200 gramov
- vajíčko
Pizza slimáky – pizzovníky z kysnutého cesta postup:
Kvások vytvoríme z mlieka, cukru a droždia premiešaním. Potom pridáme múku, soľ, olej a všetko spolu vymiesime a cesto necháme dokysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti a následne rozvaľkáme na dva dlhé obdĺžniky. Na vrch na rozvaľkané cesto rozostrieme kečup, uložíme korenie, šunku, postrúhaný syr. Cesto zrolujeme a následne rozkrájame na kolieska ktoré poukladáme na papier na plechu , prípadne naolejujeme plech. Pizzové slimáky – pizzovníky po obvode potrieme vyšľahaným vajíčkom, a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 22 minút.