Domov >> Recepty << Pizza druhy zoznam << Tuniaková Pizza Tonno recept
Pizza Tonno prísady:
- droždie 5 gramov
- polohrubá múka 500 g
- soľ
- vlažná voda, alebo mlieko 2,5 dl
- cesnakový strúčik 1ks
- cibuľa 2ks
- tuniak 1 konzerva
- čierne olivy bez kôstky 50 g
- paradajkové pyré 1 balenie
- olej
Pizza Tonno postup:
Droždie vymiešame s cukrom a pridáme napučíme v 2,5 dl vlažnej vody, alebo mlieka čím získame kvások. Múku premiešame s kváskom a na konci prilejeme osolenú vodu 0,5 dl. Múku spracovávame až pokiaľ nevznikne pružné cesto. Z tohto cesta spravíme dve placky a poprášime múkou, ktoré necháme stáť aby nakvasilo asi 3 hodiny pri izbovej teplote alebo cez noc v chladničke.
Nakvasené placky ešte dodatočne vyvaľkáme, pokryjeme zmesou paradajkového pyré s prelisovaným cesnakom. Následne poukladáme nakrájanú cibuľu na kolieska spolu s tuniakom a olivami. Rúru musí byť predhriata na 250° stupňov a plech potrieme olejom. Pečieme na strednej mriežke v rúre asi 13 minút.