Domov >> Recepty << Pizza druhy zoznam << Recept na plnené aj neplnené Pizza štangle – „pizzové tyčinky“
Pizza štangle – „pizzové tyčinky“ prísady:
- hladká múka 300 gramov
- olej 2 polievkové lyžice
- voda 2 dl
- soľ 1/4 lyžičky
- cukor 1 lyžička
- sušené droždie 1 balenie
- cesnak 3 strúčiky
- šunka 300 gramov
- strúhaný syr 150 gramov
- kečup
Pizza štangle – „pizzové tyčinky“ postup:
Cukor a droždie rozmiešame vo vlažnej vode čím pripravíme si kvások. Múku presypeme do misky a spravíme do stredu múky jamku. Do jamky vylejeme kvások, pridáme olej, soľ a následne vymiesime až do stavu, kedy sa nebude cesto lepiť. Cesto necháme v teplo vykysnúť asi 40 minút a potom ho vyvaľkáme na hrúbku asi 0,8 cm na pomúčenej doske.
Pizza štangle – „pizzové tyčinky“ neplnené:
Z cesta vyrežeme asi 2 cm široké pásy z ktorých dve následne spolu zatočíme, uložíme na plech, potrieme olejom premiešanom s pretlačeným cesnakom a osolíme. Pečieme v rúre ohriatej na 220°C asi 10 min.
Pizza štangle – „pizzové tyčinky“ plnené:
Z cesta vyrežeme asi 5 cm široké pásy, na prv ktorých uložíme nakrájanú šunku spolu s kúskami syru, prípadne s pár kvapkami kečupu. Následne tieto pásy preložíme pozdĺžne, zlepíme konce cesta vzájomne, pričom šunka a syr ostanú vo vnútri. Následne to uložíme na plech, potrieme olejom premiešanom s pretlačeným cesnakom a osolíme. Pečieme v rúre ohriatej na 220°C asi 10 min.