Domov >> Recepty << Polievky << Pravý originál maďarský guláš z bravčového alebo hovädzieho mäsa recept
PRÍSADY:
- hovädzie predné alebo bravčové pliecko 1,5 kg
- cibuľa ½ kg
- bravčová masť 5 polievkových lyžíc
- paradajka 5 kusov
- soľ 1 polievková lyžica
- paprika mletá sladká 2 polievkové lyžice
- pálivá mletá paprika 1 kávová lyžička
- čerstvá paprika 2 kusy
POSTUP:
Cibuľu osmažíme na masti do zlatista. Pridáme nakrájané čerstvé paradajky a spolu ďalej všetko dusíme až do vzniku červenej hustej kaše. Potom pridáme nakrájané na väčšie kocky, sladkú a štipľavú mletú papriku a za stáleho miešania restujeme, kým mäso nezmení farbu. Pridáme nakrájane papriky a dolejeme trochou vody. Mäso dusíme asi ďalšie dve hodiny pokým nie je mäso mäkké.