Pravý originál maďarský guláš z bravčového alebo hovädzieho mäsa recept

Domov >>  Recepty << Polievky << Pravý originál maďarský guláš z bravčového alebo hovädzieho mäsa recept


PRÍSADY:

  • hovädzie predné alebo bravčové pliecko 1,5 kg
  • cibuľa ½ kg
  • bravčová masť 5 polievkových lyžíc
  • paradajka 5 kusov
  • soľ 1 polievková lyžica
  • paprika mletá sladká 2 polievkové lyžice
  • pálivá mletá paprika 1 kávová lyžička
  • čerstvá paprika 2 kusy

POSTUP:

Cibuľu osmažíme na masti do zlatista. Pridáme nakrájané čerstvé paradajky a spolu ďalej všetko dusíme až do vzniku červenej hustej kaše. Potom pridáme nakrájané na väčšie kocky, sladkú a štipľavú mletú papriku a za stáleho miešania restujeme, kým mäso nezmení farbu. Pridáme nakrájane papriky a dolejeme trochou vody. Mäso dusíme asi ďalšie dve hodiny pokým nie je mäso mäkké.