Vianočná, Silvestrovská pravá slovenská kapustnica s údeným mäsom (kolenom či rebrom) a klobásou

Domov >>  Recepty << Polievky << Vianočná, Silvestrovská pravá slovenská kapustnica s údeným mäsom (kolenom či rebrom) a klobásou


PRÍSADY:

  • klobása 100 g
  • bravčová masť 200 g
  • cesnak 1 strúčik
  • jedna cibuľa
  • smotana 2 deci
  • bravčové údené koleno 500 g
  • kvasená kapusta 600 g
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • bravčové pliecko alebo rebro 500 g
  • sušené hríby 30 g
  • bobkový list

POSTUP:

Údené koleno, pliecko bobkový list a celé korenie povaríme v hrnci s vodou. Po hodine vyberieme pliecko a kolienko ešte ďalej varíme. Keď je už údené mäso mäkké pliecko s kolenom vyberieme, nakrájame a vložíme späť do hrnca. Na panvici s bravčovou masťou opečieme nakrájanú cibuľu a vložíme do polievky spolu s nakrájanou klobásou, korením, cesnakom, soľou a hríbmi. Varíme až pokiaľ je vštko uvarené a nakoniec do polievky pridáme smotanu.