Domov >> Recepty << Polievky << Vianočná, Silvestrovská pravá slovenská kapustnica s údeným mäsom (kolenom či rebrom) a klobásou
PRÍSADY:
- klobása 100 g
- bravčová masť 200 g
- cesnak 1 strúčik
- jedna cibuľa
- smotana 2 deci
- bravčové údené koleno 500 g
- kvasená kapusta 600 g
- soľ
- celé čierne korenie
- bravčové pliecko alebo rebro 500 g
- sušené hríby 30 g
- bobkový list
POSTUP:
Údené koleno, pliecko bobkový list a celé korenie povaríme v hrnci s vodou. Po hodine vyberieme pliecko a kolienko ešte ďalej varíme. Keď je už údené mäso mäkké pliecko s kolenom vyberieme, nakrájame a vložíme späť do hrnca. Na panvici s bravčovou masťou opečieme nakrájanú cibuľu a vložíme do polievky spolu s nakrájanou klobásou, korením, cesnakom, soľou a hríbmi. Varíme až pokiaľ je vštko uvarené a nakoniec do polievky pridáme smotanu.