Domov >> Recepty << Polievky << Hríbová (hubová) polievka zo sušených alebo čerstvých húb so zemiakmi recept
PRÍSADY:
- smotana na varenie asi 2 deci
- cibuľa
- sušené huby 50 g alebo čerstvé huby ¼ kg
- zemiaky 4 kusy
- cesnak 1 strúčik
- maslo 1 polievková lyžica
- tymian
- bobkový list
- soľ
POSTUP:
Čerstvé huby opláchneme. Ak použijeme sušené huby potom ich namočíme na 10 min a vodu vylejeme avšak nie je to pravidlom. V hrnci si osmažíme nasekanú cibuľu na masle. Potom pridáme prelisovaný cesnak, zalejem vodou, pridáme korenie, soľ, tymian a bobkový list. Varíme pol hodinu. Potom pridáme do hrnca nakrájane zemiaky a varíme pokiaľ sa neuvaria. Nakoniec pridáme smotanu na varenie. Časť zemiakov a húb oddelíme od polievky a ostatok polievky rozmixujeme ponorným mixérom. Potom hodíme späť zemiaky a hríby do hrnca.