Domov >> Recepty << Polievky << Recept na guláš. Gulášová polievka a varenie gulášu
PRÍSADY:
- 400 g bravčového mäsa z pliecka
- cibuľa
- cesnak 2 strúčiky
- mletá červená paprika jedna čajová lyžička
- drvená rasca jedna čajová lyžička
- sušený majorán jedna čajová lyžička
- soľ
- gulášové korenie jedna polievková lyžica
- olej jedna polievková lyžica
- mleté čierne korenie
- kysla smotana
- jedna paradajka
- jedna paprika
- zemiaky 4 kusy
- nové korenie 3 bobuľky
POSTUP:
Umyté mäso nakrájame na kocky. V hrnci na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu spolu s jemne nasekaným cesnakom. Potom primiešame celé nové korenie, ošúpanú nakrájanú paradajku a papriku. Krátko podusíme. Následne do hrnca vhodíme pokrájané mäso, gulášové korenie, rascu a mletú papriku. Dusíme prikryté ďalšiu štvrť hodinu. Potom do polievky pridáme jeden nastrúhaný zemiak a 1,5 litra vody. Varíme ďalších 35 minút. Keď je už mäso takmer uvarené pridáme majorán, soľ a nakrájané zemiaky, ktoré varíme do mäkka. Podávame s troškou smotany na tanieri a chlebom.