Fazuľová polievka s údeným mäsom, kolenom alebo klobásou recept

Domov >>  Recepty << Polievky << Fazuľová polievka s údeným mäsom, kolenom alebo klobásou recept


Fazuľová polievka s údeným mäsom, kolenom alebo klobásou
Fazuľová polievka s údeným mäsom, kolenom alebo klobásou

PRÍSADY:

  • údené koleno (mäso alebo klobása) 1kg
  • mletá červená paprika
  • 3 zemiaky
  • fazuľa 250 g
  • 2 mrkvy
  • cibuľa
  • cesnak 3 strúčiky
  • olej
  • hladká múka 2 lyžice
  • čierne korenie 6 zrniek
  • bobkový list
  • majorán
  • klobáska
  • soľ
  • masť

POSTUP:

Údené koleno zalejem vodou, pridáme bobkový list a korenie a uvaríme do mäkka. Oddelíme vývar z kolena do ktorého dáme deň pred tým namočenú fazuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, klobásku a varíme do zmäknutia zeleniny. Potom si pripravíme zápražku z masti, nadrobno nakrájanej cibule, múky a mletej papriky a pridáme ju do vriacej polievky. Osolíme a dochutíme majoránom, cesnakom a korením. Na konci pridáme na malé kúsky nakrájané mäso z kolena.