Domov >> Recepty << Polievky << Originál recept na pravý ruský boršč z kyslej kapusty
PRÍSADY:
- bravčové mäso 300 g
- mäso hovädzie 300 g
- surová cvikla 6 kusov
- zemiak 1 kus
- cibuľa 1 kus
- biela hlávková kapusta 1/2
- mrkva 2 kusy
- zelená paprika 2 kusy
- čerstvý petržlen
- čerstvý kôpor
- zelerová vňať
- väčšie paradajky 3 kusy
- paradajkový pretlak
- soľ
- kyslá smotana
- ocot
POSTUP:
Do veľkého hrnca dáme mäso a jednu kávovú lyžičku soli a varíme. Povedľa si postrúhame zeleninu a mäso uvaríme do mäkka pričom bravčové vyberieme trošku skôr. Po uvarení mäso vyberieme z vývaru, jemne nakrájame a pridáme späť keď je polievka hotová.
Mrkvu a cibuľu nastrúhame. Zemiaky pokrájame na menšie kocky. Kapustu pokrájame na drobné kúsky. Túto zeleninu pridáme k vývaru a varíme.
Povedľa si nastrúhame cviklu, pokrájame na drobno papriku a paradajky. Na oleji na panvici opečieme cviklu a pridáme 3 polievkové lyžice octu, potom po 9 minútach papriku a paradajky po 5 minútach. Následne pridáme paradajkový pretlak a varíme ešte 5 minút a potom pridáme hrsť petržlenu, kôpru a zelerovú vňať.
Následne obsah panvice pridáme k vývaru a spolu povaríme asi 15 minút. Ku koncu dochutíme soľou.
Podávame spolu s bielym domácim chlebom a kyslou smotanou.